Smart casual - ce presupune acest stil vestimentar? Tips&Tricks pentru a te simti intotdeauna bine in pielea ta!

  1. Smart casual - ce inseamna?
    1. Caracteristicile unei tinute smart-casual
  2. Vestimentatie smart casual in functie de anotimp
    1. Tinute armonioase potrivite pentru sezonul cald
    2. Tinute smart casual iarna-toamna pentru orice ocazie!
  3. Sfaturi pentru a alege un outfit care sa te puna in evidenta


Tinutele pe care alegi sa le porti cu diverse ocazii, iti pot pune in evidenta cele mai frumoase trasaturi sau iti pot oferi un look banal, lipsit de viata. De aceea, piesele vestimentare si accesoriile pentru care optezi, sunt extrem de importante, astfel ca este necesar sa le acorzi acestora o atentie deosebita. Daca inca nu ti-ai creat un stil vestimentar propriu, stai fara griji, intrucat poti arata excelent adoptand orice directie stilistica, atata timp cat poti alcatui un outfit armonios si corect. In acest articol vei gasi sfaturi pretioase care te vor ajuta sa iei cele mai bune decizii in ceea ce priveste stilul vestimentar care se pliaza cel mai bine pe personalitatea ta. Daca vrei sa inveti cate ceva despre stilul smart casual si ce presupune abordarea acestuia, ai gasit locul potrivit!




Smart casual - ce inseamna?


De-a lungul timpului moda s-a dezvoltat extrem de mult, astfel ca de la an la an, apar noi tendinte vestimentare ce acapareaza atentia tuturor. Stilul smart-casual a aparut brusc, din simpla dorinta de a purta la birou haine mult mai comode. Initial, acest stil a fost dezvoltat pentru domni, intrucat acestia erau cei care purtau haine office. Cu ajutorul stilului smart casual, barbatii puteau purta haine lejere, care sa le ofere un nivel foarte ridicat de confort, astfel ca se puteau descurca in orice situatie, avand un outfit perfect pentru orice eveniment. Stilul smart casual a capatat forma pe care o are astazi, destul de tarziu, ceea ce il catalogheaza ca fiind un curent nou, modern. 


Chiar daca domnii au fost primii care au imbratisat aceasta directie stilistica, femeile au preluat stilul vestimentar si l-au adaptat nevoilor lor, dandu-i o cu totul alta forma. In momentele in care nu esti sigura cu ce ar trebui sa te imbraci sau ai nevoie de o tinuta ce se poate adapta usor in diferite contexte, poti alege fara probleme un dress code de tipul smart casual, care te poate scoate din orice incurcatura. 


Caracteristicile unei tinute smart-casual



Stul vestimentar smart casual este perfect pentru persoanele care isi doresc sa imbine utilul cu placutul, astfel ca acesta se defineste prin cobinatia intre lejer si elegant, deci poti purta cu mandrie haine care se incadreaza in ambele categorii. In ceea ce priveste lista de caracteristici a acestui stil inovator, cea mai importanta trasatura este simplitatea. Outfiturile caracteristice nu cuprind multe accesorii, haine prea colorate, sau combinatii mult prea indraznete. Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este calitatea articolelor vestimentare pe care le porti. Daca iti doresti un look ingrijit, armonios, elegant, dar si lejer, dress code-ul smart casual este exact ceea ce ai nevoie. Asadar, poti avea o tinuta studiata, insa care sa „strige” comoditate, relaxare si voie buna. Totusi, linia dintre smart casual si business casual este extrem de fina, astfel ca este necesar sa eviti paietele, tesaturile foarte lucioase si tinutele full office. De asemenea, croiala pieselor vestimentare joaca un rol extrem de important, intrucat hainele nu trebuie sa fie nici prea stramte, dar nici prea largi, fiind necesar ca acestea sa urmareasca lina corpului. In felul acesta, o sa te simti atat confortabil, cat si profi, pentru a putea merge cu incredere la orice intalnire de afaceri. 





Vestimentatie smart casual in functie de anotimp


Indiferent de directia stilistica pentru care optezi este important sa o urmezi indiferent de anotimp, astfel incat sa arati excelent in orice sezon. In ceea ce priveste stilul smart casual, ai la dispozitie o gama variata de piese vestimentare, accesorii si incaltaminte, perfecte pentru orice ocazie. Este necesar sa iti poti asorta toate articolele, astfel incat sa capeti un look interesant, simplu si de efect, fara a avea o tinuta mult prea incarcata sau mult prea colorata. In functie de sezon, poti purta de la fuste, rochii si blugi, pana la paltoane, camasi sau tricouri. Ca si incaltaminte, poti alege pantofi din piele naturala, care se potrivesc de minune in cadrul tinutelor smart-casual. 







Tinute armonioase potrivite pentru sezonul cald


Sezonul cald este renumit pentru multitudinea de tinute pe care le poti alcatui, care mai de care mai simple si mai armonioase. Ai un ajutor de nadejde, intrucat primavara si vara poti alege dintr-o varietate de piese vestimentare, care sa te puna in valoare. Daca iti doresti un outfit perfect pentru o zi calduroasa de primavara, poti alege o pereche de blugi, alaturi de o camasa alba si pantofi sport piele. Incearca sa accesorizezi minimalist, fara sa exagerezi. Intrucat stilul smart casual se bazeaza extrem de mult pe simplitate, nu trebuie sub nicio forma sa aglomerezi tinuta. Daca este nevoie sa mergi la birou si nu vrei sa te imbraci foarte elegant sau foarte sumbru, poti apela cu incredere la un outfit smart casual. Acesta este capabil sa te scoata din orice incurcatura, oferindu-ti un look elegant, dar extrem de lejer.







Daca vrei sa porti o rochie, ai grija la lungimea acesteia. In cazul in care este mult prea scurta, foarte greu se mai poate incadra in acest stil vestimentar, iar daca este mult prea lunga, tinuta devine una foarte eleganta. Rochia midi este exact ceea ce ai nevoie pentru a putea alcatui un outfit potrivit pentru o zi lunga la birou. O poti asorta cu o pereche de pantofi casual de piele si o geanta de dimensiuni potrivite. In ceea ce priveste accesoriile, alege o pereche de cercei simpli si un lantisor cu pandantiv. 


Tinutele de vara sunt, in general, preferatele doamnelor si domnisoarelor, intrucat acestea iti ofera toata libertatea de care ai nevoie, astfel incat sa porti orice articol vestimentar care te atrage. Daca ai o intalnire de afaceri si urasti sa te imbraci mult prea formal, poti tine cont de principiile acestui dress code, astfel incat sa optezi pentru piese mult mai lejere. Daca vrei sa alegi o fusta pentru aceasta ocazie, ai grija ca ea sa fie cat mai simpla si cat mai dreapta, pentru a-ti oferi un look elegant si serios. Pentru a duce tinuta intr-o zona smart casual, asorteaza fusta cu un top casual, in nuante calde. Poarta pantofi cu platforma, insa ai grija ca acestia sa nu fie mult prea inalti sau mult prea incarcati. Opteaza pentru un rucsac elegant si cateva accesorii simple.








In cazul in care nu trebuie sa te pregatesti pentru un eveniment business, dar iti place sa alegi haine care se incadreaza in acest dress code, le poti purta fara probleme. In felul acesta, beneficiezi de mult mai multe variante din care poti alege, astfel incat sa capeti un look elegant, simplu si armonios. Pentru o iesire in parc alaturi de prieteni, sau pentru un city break, alege haine comode, care iti ofera multa libertate de miscare, dar care sa se incadreze in caracteristicile acestui stil vestimentar. Poti asorta o pereche de pantaloni scurti, cu o camasa cu maneca scurta si pantofi casual, sau poti alege o fusta creion, un top casual si o pereche de tenisi simpli. 


Daca trebuie sa participi la un eveniment special, incearca sa optezi pentru o tinuta simpla, care sa iti ofere un look armonios. Uita de rochiile lungi si extrem de elegante si alege in schimb un outfit lejer, care sa iti permita sa te distrezi in voie. Poti purta o salopeta fina, asortata cu o pereche de balerini simpli sau poti alege chiar si o pereche de tenisi personalizati. Daca vrei sa alegi o tinuta standard, poarta o rochie midi in locul salopetei, dar poti pastra restul pieselor.


Tinute smart casual iarna-toamna pentru orice ocazie!


Sezonul rece te poate pune in incurcatura cateodata, prin prisma faptului ca iti doresti sa poti purta haine lejere, dar si calduroase, astfel ca este posibil sa ramai des fara idei pentru noi tinute. Totusi, ai nevoie doar de putin ajutor pentru a alcatui un outfit complet, dar simplu, pe care sa il poti purta cu placere in orice circumstante. Pentru zilele calduroase de toamna, poti alege aceleasi piese vestimentare pe care le porti in in sezonul cald, dar este necesar sa adaugi cateva elemente. De aceea, daca optezi pentru o rochie midi si o pereche de pantofi sport, asigura-te ca porti si o geaca din denim. 







Daca vrei sa porti acest outfit si intr-o zi mai racoroasa, poti adauga si o pereche de dresuri mai groase, care sa te incalzeasca. Pentru zilele tomnatice cand trebuie sa mergi la birou, poti adopta stilul smart casual, astfel incat sa treci fara probleme peste orele lungi de munca. Blugii reprezinta piesa vestimentara centrala a oricarei garderobe feminine, intrucat acestia sunt versatili, comozi si extrem de usor de purtat. Daca vrei sa ii introduci intr-o tinuta ce se incadreaza in acest dress code, opteaza pentru blugii simpli, bleumarin sau negri. Evita pantalonii cu strasuri, taieturi sau pete de decolorare. Alaturi de acestia, poti purta o pereche de pantofi cu toc si o camasa alba sau colorata. Ca si accesorii, alege un rucsac simplu casual sau o geanta eleganta, o pereche de cercei fini si cateva agrafe prinse in par. 


Daca trebuie sa participi la o intalnire de afaceri, dar vrei sa emani o energie vesela si relaxata, poarta o rochie tricotata si o pereche de ghete. In cazul in care temperatura din termometre a scazut drastic, alege si o geaca din denim sau din piele, insa ai grija sa nu te indrepti spre alt stil vestimentar.












Daca vrei ca iarna sa optezi pentru un outfit smart casual, poarta o pereche de blugi, alaturi de botine sau ghete si un pulover supradimensionat, casual. Pe deasupra, poti alege o geaca simpla, care sa iti intregeasca tinuta. Daca vrei sa porti rochii sau fuste in anotimpul rece, adauga sio pereche de dresuri, ghete casual si o haina de blana calduroasa. In cazul in care iti doresti sa porti o pereche de cizme lungi peste genunchi, dar nu vrei sa iesi din acest dress code, poti purta o pereche de pantaloni scurti, un pulover pe gat si o haina foarte calduroasa, din orice material doresti.


Sfaturi pentru a alege un outfit care sa te puna in evidenta


Stilul smart casual presupune piese vestimentare frumoase, simple, care imbina eleganta cu lejeritatea. Daca vrei sa alegi o tinuta care sa te puna in evidenta, poti tine cont de urmatoarele sfaturi:


  • Poarta intotdeauna doar incaltaminte comoda. Starea de bine vine la pachet cu lejeritatea pe o care o simti, iar incaltamintea pe care o porti, joaca un rol extrem de important in acest aspect.


  • Poarta culori calde sau neutre si evita nuantele extrem de puternice. Stilul acesta vestimentar se axeaza foarte mult pe simplitate, astfel ca este necesar sa porti haine negre, albe sau in nuante naturale.
  • Nu folosi prea multe accesorii. Tinutele pe care le porti, trebuie sa te poata scoate in evidenta prin simplitate, nu prin extravaganta. De aceea este de evitat o accesorizare excesiva.


  • Asorteaza articole elegante cu piese vestimentare casual, lejere, pentru a obtine un look interesant si o tinuta armonioasa. 


  • Bazeaza-te foarte mult pe piesele care sunt versatile. Cu ajutorul acestora, ai posibilitatea de a alcatui o multitudine de tinute, care mai de care mai impresionante. In aceasta categorie se incadreaza blugii, pantofii sport, topurile sau diverse modele de rochii.


  • Poarta doar haine in care te simti bine. Nu opta niciodata  pentru tinute care te incomodeaza, doar pentru ca acestea arata bine sau iti pun in evidenta forma corpului.


Asadar, daca vrei sa te simti bine in pielea ta, poarta doar piese vestimentare care te ajuta sa te relaxezi si sa te simti confortabil in orice moment. Opteaza pentru articole care se incadreaza in stilul smart casual, astfel incat sa poti purta atat haine casual, cat si haine office, astfel incat sa obtii un look elegant, armonios si ingrijit. 


Surse foto: Pexels.com, Pinterest.com

Comentarii